Derfor vandt Portugal Eurovision Song Contest 2017

Musikalsk nærvær sejrede over confetti, flotte kostumer og fyrværkeri, da Salvador Sobral sang sig ind i manges hjerter med “Amar Pelos Dois”, i Eurovision Song Contest i går aftes.

Salvador Sobral
(Picture: Potap Tsyruk/Anadolu Agency/Getty Images)

Men kommentarerne, der ruller hen over min “tidslinje” på diverse sociale medier i dag, er ret så forskellige. Der synes at være os, der blev helt og aldeles tryllebundet af Salvador´s optræden og uskyldige, rene musikalske udtryk.

Og så er er der den anden lejr. En del synes nemlig at mene, at sangen var direkte kedelig?? Nogle skriver sågar, at det var den værste sang, der nogensinde har vundet ESC !! ????  

Det er helt OK, at meningerne er så blandede. Men det irriterer mig dog alligevel grænseløst, når disse kritikere indikerer, at de er klogere end alle andre. Klogere end dem der måske endda har åndet og levet for musikken, og har haft det som professionelt erhverv og passion hele livet.

Jeg gør mig jo heller ikke til ekspert på områder, jeg ikke har nogen ekspertise i, eller forudsætning for at vide særlig meget om.  Jeg synes musikken fortjener den samme respekt. Hvorfor er det ok at svine noget til, ligeså snart man ikke er enig? Eurovision er alle mands eje. Det ved jeg godt. Men helt ærligt. Når der nu sidder folk derude, der virkelig ikke kunne høre, hvor tidsløst og genialt Portugals bidrag egentlig var, hvorfor så ikke bare respekterer, at der jo måtte være en vældig god grund til, at så mange andre kunne høre det??

Salvador Sobral vandt efter min mening, fordi han havde et altoverskyggende nærvær og talent, for at bringe sit budskab om kærlighed til musikken, ud til omkring 200 millioner seere, på blot 3 minutter! 

Hvad handler “Amar Pelos Dois” egentlig om?

Jeg sad og brændte for at vide, hvad Salvador Sabrol´s sang egentligt handler om. For uden at kunne et ord portugisisk, formåede han alligevel at stoppe tid og sted for mig!

Havde du det på samme måde, så er den engelske oversættelse her.

 “AMAR PELOS DOIS” 
If one day someone asks about me
Say that I lived just to love you
Before you, I only existed
Tired and without nothing to give
 
My dear, listen to my prayers
I ask you to come back, that you come back to love me
I know that one can’t love alone 
Maybe little by little, you can learn again
 
My dear, listen to my prayers
I ask you to come back, that you come back to love me
I know that one can’t love alone
Maybe little by little you can learn again
 
If your heart doesn´t wish to give in
To not feel the passion, If it doesn´t want to suffer
Without making plans about what will happen
My Heart can love for the both of us

2 Comments on “Derfor vandt Portugal Eurovision Song Contest 2017”

  1. Syntes helt klart at det var den rette vinder, indtil semifinalen, syntes jeg sangen var lidt kedelig…
    Men da jeg så ham i semifinale fik han man bare, blev meget rørt over hans meget enkle optræden. 2 ud af 2 gange fik han en til at lade tåre og følelser løbe løbsk 🙂
    Må også sige at jeg syntes de var nogle lande som overraskende kom høj, men sådan er det jo i ESC, der er musk til en hver smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *