3 måder, at blive næsten lykkelig på, i en kaotisk hverdag!

Hvordan bliver man næsten lykkelig??

Midt i vasketøj, rengøring, amning, snottede næser, sports aktiviteter, madlavning, indkøb, og livets andre finurlige problemstillinger, føles det tit som om man er ved at bestige et højt bjerg, uden iltmaske, sikkerhedsreb og nød-chokolade!

Hvordan finder man igen sigselv, når man står midt i livets allerstørste og fineste opgave! Hvordan finder man egentlig ind til den man var, FØR man fik børn! Sagen er den, at jeg ikke tror jeg kan finde den pige nogen steder. Og jagten på at finde den gamle Pernille, vil måske kun forhindre mig i, at nå de mål og drømme,  jeg stadigvæk har i maven…. også selvom jeg er blevet mor.
Jeg øver mig hver dag i at være mor. Og jeg vil være den bedste mor jeg kan være, overfor mine 3 skønne børn.

Her er de 3 ting, jeg synes har hjulpet mig, bare et lille stykke hen ad vejen, når det hele, ind imellem, virker uoverskueligt.

 1.Lær at sige fra!

Man kan simpelthen ikke gøre alle tilfredse. Selv ikke engang familiemedlemmer, eller de allernærmeste. Det er ok, at ungerne er utilfredse og sure engang imellem, over de beslutninger jeg tager.  Jeg skal ikke være deres allerbedste ven. Jeg er deres mor, og det er min fineste opgave, at de  vokser op i et trygt miljø, med et sundt værdisæt i rygsækken. Så når jeg siger NEJ til børnene, er det  helt ok. De skal ikke være 100% tilfredse hele tiden (selvom de selv mener de skal). Mine børn skal lære, at det er en del af livet at sætte  grænser og prioritere rigtigt, så de selv en dag evner at sige fra på de rigtige tidspunkter. Også selvom de nogle gange  kommer til at skuffe nogle i processen.

Jeg lever efter “Children see, Children do” princippet. Hvis jeg vil have, at de selv skal kunne sætte grænser, bliver jeg jo nødt til at vise dem, hvordan det skal gøres. 

Jeg ser rigtig tit  forældre, der konstant giver efter, for at undgå, at  børnene  bliver sure og utilfredse. Og tænk sig, hvor pinligt det ville være, hvis andre så på, oven i det! Ingen gider jo at kendes ved barnet, der ligger og vrider sig i øreskærende hysteri,  på gulvet i Bilka, vel!?  Her er det jeg siger stå ved dit NEJ!. OWN IT! Det er ok, at børn græder og er utilfredse! Vi bliver nødt til at accepterer, at man ikke kan gøre alle glade hele tiden.

Hvis noget føles forkert, hvis der skal opdrages børn på de mest upassende tidspunkter, hvis du ikke har lyst til at gå til en fest, hvis du bare møder op, fordi du føler dig forpligtet….. så SIG FRA! Du bliver en lille smule mere glad, på den måde. Måske endda nærmest lykkelig!

2.Slip den dårlige samvittighed!

I og med, at du bliver bedre til at sige fra, melder der sig automatisk (til tider) en DÅRLIG SAMVITTIGHED på banen. Dårlig samvittighed over ikke at slå til, over netop at sige nej, over at være i surt humør, over at skælde ud, overfor dig selv, dine børn, din mand….. ja jeg kunne blive ved….. alt det dårlige samvittighed, tærer på dit indre! KONSTANT. Der er simpelthen ikke noget godt i det,  for dig selv, i at føle skyld, eller dårlig samvittighed. Vi kan ikke redde hele verden. Start med dig selv, og dit eget velvære.

Og nej, man får ikke dårlig samvittighed af, ikke at have dårlig samvittighed!

3.Blæs på, hvad de andre tænker om dig! 

I mine yngre dage gik jeg rigtig højt op i, hvad andre tænkte om mig. Og det gør jeg selvfølgelig stadig, i nogle situationer. F.eks når jeg skal optræde, kort tid efter en fødsel, som stolt ammende kvinde… . for dernæst at falde lige så lang jeg var,  på scenen overfor 10.000 musikglade fans! PINLIGT føles som et meget lille ord, i den sammenhæng!

Vi oplevede faktisk en “fat-shaming” episode på et tidspunkt, på en Me&My tour! Og det gør rigtig ondt. Specielt, når det er, at man tilfældigt overhører, at man bliver grint af, på den der lidt onde facon!

Foto af Thomas Laursen

“Nu kommer de og henter Me&My”, da en 10 meter lang lastbil ruller ind på pladsen backstage!!….. Ja, du hørte rigtigt! Bare fordi vi er 2 sunde, kurvede kvinder, og selvfølgelig ikke ser ud, som vi gjorde i 1995! Det er sgu ikke fair!

Jeg har lært, at jeg ikke selv får det bedre af, at gå op i hvad de andre tænker om mig….eller mit udseende for den sags skyld!. Min krop er jo rent faktisk mere end perfekt! Den har skabt og båret på 3 sunde og raske børn. Og det i sig selv, er jo et mirakel!

ELSK DIG SELV, SOM DU ER! Der findes jo kun en, af lige netop dig!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *